Vegglamper til klassisk belysning av en stue

Hvis man har en stue, er dette antagelig det største rommet i huset. Derfor er det også det rommet med flest muligheter når det kommer til belysning. En stue har ofte flere funksjoner og blir derfor gjerne delt opp i forskjellige områder. De som er så heldige å ha et stort hus, har kanskje til og med flere rom  til disse formålene ? én stue til middagsbordet, én stue til sofakroken og kanskje til og med én stue til bibliotek og skrivebord. Uansett størrelse, har en stue mange muligheter for belysning. Taklamper, vegglamper, stålamper ? mulighetene er uendelige. Vegglamper er likevel kanskje det mest tradisjonelle valget når det kommer til belysning i en stue. I moderne hus er de ikke like mye brukt, men ser man for seg en klassisk innredet stue er vegglamper en naturlig del av interiøret. Klassiske vegglamper sirlig utformet i tunge materialer, fulle av detaljer og flid. Vegglamper som med sitt stemningsfulle lys tjener som belysning av blomstermønstret tekstiltapet og tunge møbler i mørkt tre. Stilen er karakteristisk og klassisk. Kanskje har du besteforeldre eller en gammel tante med nettopp en slik stue?Disse små lampene gir ikke mye lys, men som gir desto mer stemning til rommet. Selv om belysning av rommet er viktig, spiller den dekorative funksjonen en like viktig rolle. Og heldigvis kan man fortsatt finne vegglamper som kan pynte opp og skape samme stemning og belysning hjemme. Man kan selvfølgelig være heldig å finne gamle vegglamper på et loppemarked, men det finnes også alternativer hvis man vil kjøpe nye lamper med samme antikke design. Det er nok mindre tidskrevende å kjøpe nye vegglamper enn å gå på skattejakt, samtidig som man har en garanti for at de tekniske aspektene er i orden. Og det finnes veldig mange fine alternativer, enten det er rene kopier av gamle vegglamper eller nye design inspirert av den antikke stilen.

Finner man antikke vegglamper, betyr det ikke at man nødvendigvis må tapetsere veggene. Man behøver ikke å være tro mot den gamle stilen, men skape en stue som er tro mot ens egen stil. Blandingen av nytt og gammelt er utrolig spennende og gir uendelig mange muligheter. Antikkinspirerte vegglamper kan utgjøre en spennende vri i møte med moderne innredning og gi rommet personlighet. Vegglamper som disse gir dessuten som regel et sart og behagelig lys, som gir mye stemning. Belysning er et fantastisk redskap for å skape personlighet og stemning i en stue, som i alle andre rom.

Som sagt tidligere, er en stue ofte oppdelt i forskjellige avdelinger. Det er en annen grunn til at vegglamper fungerer så bra som belysning. Fordi vegglamper er små og ofte har et forsiktig lys som er begrenset til et lite område, er de perfekte til å fordele ut i de forskjellige hjørnene og avdelingene. Sammen med spisebordet ønsker man seg kanskje vegglamper som kan gi kraftigere belysning enn i sofakroken. Slik kan man designe bruken av vegglamper i en stue og skape en belysning som passer alle rommets gjøremål og funksjoner.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits