Vær kreativ med taklamper og skap annerledes belysning

Jeg er så lei av at taklamper og belysning generelt skal være så kjedelig. Jeg skjønner selvsagt at taklamper skal være praktiske og at man bruker belysning av praktiske hensyn, men jeg forstår ikke hvorfor det skal være så kjedelig. Det finnes jo uendelig mange forskjellige taklamper å velge mellom; så mange forskjellige design, farger og former. De aller fleste velger likevel taklamper som er helt anonyme i utseende. Kun for å skape praktisk belysning. Men hvorfor ikke dekke det behovet samtidig som man pynter opp huset og de forskjellige rommene?

Det aller morsomste rommene å innrede når det kommer til belysning, er i mine øyne barnerom. Det er fordi det til barn finnes så mange morsomme taklamper, som gir en ung sjel som meg mulighet og lov til å slå meg løs i kreativ lek. Det finnes taklamper som ligner fly, eventyrfigurer, stjerner og jeg vet ikke hva. Mine barn har en hel liten eventyrverden av taklamper og andre lamper som pynter opp rommene deres, setter i gang fantasien og blir involvert i lek. Samtidig er disse lampene like god kilde til belysning som alle andre ? alminnelige og kjedelige ? taklamper.For resten av husets rom er det ikke like enkelt å finne taklamper som skiller seg ut. Men det er absolutt ikke umulig! Jeg har funnet en hel del på loppemarkedet og i antikvariater. De er taklamper som hver i sær forteller sin historie og med sitt særtrekk og personlighet bidrar til å gi rommene ? ikke kun belysning ? men også en spesiell stemning. Noen av dem er store og voldsomme, som sammen med et mer minimalistisk og sparsomt innredet rom skaper en morsom vri. Andre er nesten kunstverk i seg selv, utformet av talentfulle og tålmodige hender, og tar seg godt ut som oppmerksomhetens og rommenes midtpunkt. Noen taklamper gjør mindre ut av seg, men har allikevel en spesiell detalj, enten det er fargen, utformingen eller typen belysning de gir til rommet. Jeg har for eksempel et par taklamper som på grunn av sine mønstrede lampeskjermer gir rommene en belysning som er full av skyggespill og magisk stemning.

Jeg har valgt hver og en av mine taklamper med omhu. Hver av dem gir rommene noe ekstra. Og det synes jeg flere burde tenke over neste gang de plukker opp første og beste lampe, med kun det ene kriteriet at den skal fungere som praktisk belysning. Lek og vær kreativ!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits