Bruk spots med LED lamper til å lyssette hjemmet ditt

Spots med LED lamper kan brukes til så mangt. For å bli inspirert er det bare å gå på teater eller en danseforestilling og se hvordan spots brukes til å skape og fremheve magien som skjer der nede på scenen. Spots kan vris og vendes på; styres i presis den retningen man ønsker, og lyse opp et større eller mindre område alt etter som hvilken effekt man ønsker. Lyset fra spots kan være i farger ? kraftige eller forsiktige ? og variere i styrke og intensitet. Grunnen til at man nå velger LED lamper til spots, som til mange andre lamper, er blant annet at LED lamper har en fantastisk lang levetid sett i forhold til andre lamper.

Med scenegulvet i bakhodet, kan du nå ta spots med LED lamper med deg hjem og fremheve hjemmets magi på samme måte. Spots kan fås i hundrevis av varianter, så det er om og gjøre å finne den varianten som passer best til det formålet du ønsker deg. Det finnes LED lamper med én, to, tre, fire eller flere spots, som kommer i forskjellige farger, former og materialer, og så videre. Det du skal tenke på er rommets størrelse og hvor mye lys du trenger for å opplyse rommet tilstrekkelig. Deretter må du bestemme om du vil ha flere, svakere lyskilder fordelt på mange spots, eller om du vil konsentrere lyset ved å ha færre, sterkere spots. Dette vil naturligvis sette sitt preg på rommet. Det samme gjelder hvilke typer pærer du så velger. LED lamper er fortsatt ikke ferdig utviklet, men det finnes allikevel mange forskjellige pærer å velge mellom til spots når det kommer til lysstyrke og fargeskjær.

En annen ting som vil sette sitt preg på rommet, er hvor lampene blir installert. Det er forskjell på om du har en eneste stor samling av spots midt i taket som så lyser opp hele rommet derfra, og om du fordeler lampene utover i rommet. Ved for eksempel å ha spots plassert i ytterkantene av taket slik at de kan peke nedover mot veggen, vil du kunne skape et mykere lys i rommet ved at det skarpeste blir dempet i møte med veggen før det spres utover i resten av rommet. I og med at LED lamper er mindre energikrevende og lever lengre enn tradisjonelle lamper, kan du godt argumentere for at det er verdt å investere i flere spots. Flere spots med LED lamper vil gi flere muligheter til å eksperimentere med plasseringen og designe lyset i rommet akkurat slik du vil ha det.

LED lamper gir deg i det hele tatt mange nye muligheter. I kombinasjon med spots kan du bruke LED lamper til å designe hjemmet ditt med lyssetting ved å lyse opp hvert rom og fritt fremheve det du ønsker. Spots kan dessuten hele tiden vris og vendes på, og slik kan rommene hele tiden forandres. Det er altså ingen grunn til å sette bånd på kreativiteten. Behold teaterscenen i bakhodet og slipp den kreative mesteren i deg fri.
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits