Utelamper til alle behov

Utelamper finnes til et stort utvalg av bruksområdet, og en gjennomtenkt tilgang til belysningen man velger kan gi det helt riktige sluttresultatet.

Utelamper finnes i mange forskjellige kategorier til et bredt utvalg av bruksområder. Utelamper er for eksempel vegglamper, taklamper, frittstående utelamper, dekorlys, lys på portstolper, blomsterstolper, lyktestolper, pullerter, nedfelte utelamper, hagelys og solcellelamper. Alle disse forskjellige formene for utelamper tilbyr forskjellig slags lys til forskjellige bruksområder, og det er rik mulighet for å finne noe som passer perfekt til ens individuelle behov for utelamper til eiendommen.

Mest vanlig er nok bruken av funksjonell belysning som taklamper og vegglamper, og andre former for utelamper der den primære funksjonen er å lyse opp, men også disse løsningene kan fungere som dekorative innslag hvis man velger utelamper som har et mer kreativt design og dermed distribuerer lyset på en måte som gjør det mer interessant å se på. Utelamper kan også i hovedsak ha en dekorativ effekt, og her kan man se alle former for utelamper som primært brukes til festlige leiligheter, til å dekorerer ved juletider eller stemningsfull belysning som gir hagen en annen atmosfære og uttrykk. En annen måte å bruke utelamper på er kombinasjonen av praktisk og stemningsfull belysning og kan for eksempel være utelamper som settes ned i jorda ved gangstien opp mot huset. detter både praktisk, og dekorativt.

 

Bruken av disse tre formene for belysning i kombinasjon med hverandre utgjør det fulle spekteret av hva utelamper er og kan, og understreker den store friheten vi har til å forme hjemmene og hagene våre gjennom belysning. Når man skal bestemme seg for hvilken type belysning man vil ha ute skal man tenke bredt og kreativt, fordi det er gjennom en kombinasjon av de ulike typene lamper man får det aller beste resultatet. Man skal tenke igjennom hvilke ulike behov det er man har ute, og hvordan man best mulig kan løse de problemstillingene som følger med disse behovene, med lys. Hvis man har en stor, mørk hage eller en lang gangsti opp mot huset vil det å ha lys langs denne og opp mot huset kunne være både et fint, dekorativt element, men også en praktisk belysnings løsning fordi det ellers hadde vært for mørkt. Hvis man har et stort hus kan det å sette ned lys i blomsterbedet langs veggen på husets fremside også være en fin form for både dekorativ og praktisk belysning.

Hvis man om sommeren bruker hagen mye som uterom eller utestue kan det være en fordel å tenke en mer stemningsfull, heller enn praktisk, belysning inn her. dette kan for eksempel være mer i retning av dekorativ belysning i form av lyskjeder med dimmer som kan reguleres etter hvor mye dagslys det er. Alle disse formene for belysning skal kunne spille sammen med den helt praktiske belysningen man har ved garasje, hoveddør og andre steder der man primært trenger utelamper med sterkt lys. Hvis man vil spille ned effekten av disse litt kan man velge en variant med fotosensor, sånn at lyset ikke forstyrrer når man ikke har behov for det. Det finnes mange former for utelamper, og med en gjennomtenkt tilgang kan man frembringe akkurat det man vil.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits